EN
نقشه سایت
پست الکترونیک
۱۳۹۷ دوشنبه ۱ مرداد
اطلاعيه ستاد مركزي اطلاع رساني داروها و سموم در خصوص قارچهاي سمي
اطلاعيه ستاد مركزي اطلاع رساني داروها و سموم در خصوص قارچهاي سمي اطلاعيه ستاد مركزي اطلاع رساني داروها و سموم در خصوص پيشگيري از مسموميت با قارچهاي سمي

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند، به توجه به شيوع مسموميت با قارچهاي سمي در برخي از نقاط كشور ، ستاد مركزي اطلاع رساني داروها و سموم در خصوص پيشگيري از مسموميت با اين گونه قارچ ها اطلاعيه اي صار كرد كه متن آن به شرح زير است:

با توجه به علايم گزارش شده، قارچ عامل مسموميت هموطنانمان از جنس و گونه Amanita virosa مي باشد كه تا حدودي به قارچهاي خوراكي شباهت داشته و مي تواند در كنار آنها در محل رويش وجود داشته باشد.

 

1.       از مصرف قارچ هاي خودرو مخصوصا قارچهايي كه در كنار تنها درختان (علي الخصوص درختان خشك شده) مي رويند و يا قارچ هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي كه به صورت فله اي عرضه مي شوند، خودداري كنيد. تنها قارچ هايي را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشكي مي باشند، مصرف نماييد.

2.       شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امكان پذير است. بنابراين به توصيه هاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع خوراكي قارچ توجه نكنيد.

3.       مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ براي انسان نمي باشد.

4.       برخي از روش ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.

5.       هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زياد مصرف نكنيد.

6.       برخي از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نمي باشد.

7.        در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (12-5 ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هر چه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت ها منتقل كنيد.در مواردي كه علائم گوارشي بصورت تاخيري (با فاصله بيش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد اين دسته از قارچها سميت بهمراتب بيشتري دارند و علت اصلي نارسايي حاد كبدي و مرگ تعدادي از هموطنانمان نيز همين مسئله بوده است.

8.       انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميت ها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه مصرف خوراكي قارچ ، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.

9.        در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي كادر پزشكي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.

منبع: معاونت غذا و دارو تعداد بازدید: 27 تاریخ درج: 1397/03/05
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
خراسان جنوبي- بيرجند- خيابان معلم- ميدان مادر - معاونت غذا و دارو
تلفن: 32395700-056     دورنگار: 31631114-056  كدپستي9717844741 :     E-mail: FDO[@]bums.ac.ir
ورود اعضا
بستن
Powered by DorsaPortal