EN
نقشه سایت
پست الکترونیک
۱۳۹۷ شنبه ۲۹ دي
1395/06/24 اسیدهای چرب ترانس کدامند؟
اسیدهای چرب ترانس کدامند؟

اسیدهای چرب ترانس جزو خانواده‌ی اسیدهای چرب اشباع نشده محسوب می‌شود که در حالت کلی مفید هستند. مشکل زمانی به وجود می‌آید که این اسیدهای چرب همانند چربی‌های اشباع شده عمل می‌کنند: یعنی کلسترول خوب خون را کاهش داده و کلسترول بد را افزایش می‌دهند؛ و این اصلی‌ترین و بدترین آسیب را به رگ‌های ما وارد می‌آورد.

اسیدهای چرب ترانس به طور طبیعی در گوشت قرمز و شیر حیوانات نشخوار کننده وجود دارند. اما باید بدانید که اسیدهای چرب موجود در این مواد غذایی در حالت عادی آسیب چندانی ندارند. اما در عوض باید به اسیدهای چرب ترانس صنعتی بدبین بود. در طی فرآیند هیدروژناسیون روغن یک اتفاق ناخواسته و نامطلوب رخ می دهد و آن تولید اسیدهای چرب ترانس است که برای سلامتی قلب و عروق بسیار خطرناک است. روغن‌های جامد مدت بیشتری قابل نگهداری هستند، حرارت را بهتر تحمل می کنند و علاوه بر این به نور حساس نیستند ولی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع شده برای سلامت زیان آورند. علاوه بر این در جریان هیدروژنه کردن، اسیدهای چرب ترانس هم که ضرر مضاعفی برای سلامت دارد در این روغن‌ها به وجود می‌آید. به همین دلیل روغن‌های جامد به طور کلی در فهرست غذاهای خطرناک قرار می‌گیرد.توصیه میشود تا حد امکان استفاده از روغن های جامد باید به صفر برسد؛ زیرا به علت اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس، برای سلامت زیان آور هستند.

مرکزاطلاع رسانی غذا معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

تعداد بازدید: 66
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات  
تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
خراسان جنوبي- بيرجند- خيابان معلم- ميدان مادر - معاونت غذا و دارو
تلفن: 32395700-056     دورنگار: 31631114-056  كدپستي9717844741 :     E-mail: FDO[@]bums.ac.ir
ورود اعضا
بستن
Powered by DorsaPortal