1397/12/21
توصيه هايي جهت پيش گيري گيري از مسموميت در تعطيلات نوروزي و سفر
 

 مسموميت با گاز مونوكسيد كربن

  • جهت كاهش احتمال بروز مسموميت با گاز منوكسيد كربن (كه بي رنگ، بي بو و شديدا" سمي است) بايد يك سيستم تهويه هوا در محيط اسكان باشد. ضمن اطمينان از استاندارد بودن وسايل گرمايشي (بخاري نفتي و گازي)، آبگرم كن و پكيج ديواري، دائما از سلامت عملكرد آنها اطمينان حاصل نمائيد و  دودكش اين وسايل را خصوصاً اگر محل جديدي را براي گذران تعطيلات عيد درنظر داريد، كنترل كنيد.

  • هيچگاه در داخل اتومبيل با موتور روشن در مدت هرچند كوتاه، نخوابيد. اين كار سبب بروز مسموميت كشنده با منوكسيد كربن خواهد شد. همچنين از روشن كردن گاز پيك نيكي در داخل چادر و يا اتومبيل و يا در  محيط بسته ديگري به منظور تامين گرما، جدا" خودداري نمائيد.

  • چنانچه در يك محيط بسته و داراي بخاري نفتي يا گازي حالت تهوع، سرگيجه و خواب آلودگي داشتيد، سريعاً بقيه را در جريان بگذاريد و اگر مشكوك به مسموميت با منوكسيد كربن هستيد پس از برقراري جريان هوا در محيط، فورا آنجا را ترك كنيد. هر شخصي كه با گاز منوكسيد كربن در تماس بوده و داراي علايم فوق مي باشد بايد فوراً توسط پزشك معاينه شود. نوزادان و افراد مسن، زنان باردار، افرادي كه داراي ناراحتي هاي قلبي عروقي هستند چنانچه با اين گاز در تماس باشند حتي در صورت نداشتن علامت حتماً بايد توسط پزشك معاينه شوند.

 

مسموميت با گياهان سمي:

  • هنگام بازي كودكان در فضاي باز مراقب آنها باشيد تا با گلها و گياهان سمي، مسموم نشوند. تماس پوست با برخي از اين گياهان (مانند گزنه) و يا به دهان بردن آنها (مانند ديفن باخيا و خرزهره) منجر به مسموميت شديد مي شود.

  • در سفر از خوردن گياهان و قارچهاي خودرو اجتناب نماييد و گياهان يا قارچها را به دليل مصرف آنها توسط جانوران، غير سمي تلقي ننماييد. زيرا تشخيص گياهان و قارچهاي سمي از انواع بي خطر بسيار مشكل است.

  • در صورتيكه كودك شما ماده اي غير خوراكي را بلعيد، با مركز اورژانس 115و يا مركز اطلاع رساني داروها و سموم 190 تماس بگيريد.

 

مسموميت با قارچها:

قارچ ها گياهاني هستند كه مصرف خوراكي پيدا كرده اند ولي همه آنها خوراكي نيستند و بعضي سمي و خطرناكند. خوردن چند لقمه از اين قارچهاي سمي مي تواند كبد، كليه يا حتي مغز را از كار انداخته و بعضاً موجب مرگ شود .

آيا مي توان گفت كدام قارچ وحشي در طبيعت سمي است ؟

شما نمي توانيد از روي ظاهر قارچ يا مزه آن بگوييد كدام قارچ وحشي خوراكي و كدام قارچ سمي است.تنها

آزمايشگاه مي تواند خوراكي بودن آنها را تأييد كند.

 هيچ آزمايشي هم وجود ندارد كه شما بتوانيد انجام دهيد و از آن طريق از خوراكي بودن قارچ اطمينان حاصل كنيد.

 

 

علائم مسموميت با قارچ

علائم زودرس شامل  تهوع و استفراغ، اسهال، شكم دردوتعريق است كه گاهي علائم مغزي مانند توهم، خواب آلودگي ، تشنج و يا بي قراري  با آن همراه مي شود . اين علائم معمولاً 4 تا 24 ساعت بعد از خورد قارچ ظاهر مي شود .

علائم ديررسي شامل  علائم مسموميت كبدي ، كليوي يا آسيبهاي مغزي است كه ممكن است طي روزها يا هفته ها بعد ظاهر شود.

اگر به مسموميت با قارچ مشكوك شديم چه كنيم ؟

در صورت هر گونه شك به مسموميت با قارچ بايد هر چه سريعتر فرد مسموم شده به بيمارستان منتقل شود .

نبايد جلوي تخليه معده فرد مسموم شده را گرفت.

گاهي لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخليه معده كرد تا قارچ هاي سمي باقي مانده خارج شود و از ورود سم بيشتر به بدن پيشگيري شود .

در بيمارستان براي فرد مسموم شده با قارچ  چه مي كنند  ؟

  • فشار خون ، ضربان قلب و دماي بدن فرد مسموم شده را كنترل مي كنند.

  • ممكن است براي تخليه معده و روده از قارچ‌هاي باقيمانده به او مواد مسهل با يا بدون موادي كه تهوع ايجاد مي كنند، داده شود .

  • ممكن است به فرد مسموم موادي خورانده شود كه به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع مواد سمي كمك مي كنند.

  • در طول بستري بودن در بيمارستان، بيمار از جهت عوارض شديد مسموميت با قارچ ها مانند تشنج، نارسايي كبد و كليه مراقبت مي شود .

چه كنيم تا با قارچ ها مسموم نشويم ؟

بايد از چيدن، خريدن و مصرف قارچ هاي روئيده در طبيعت و كوه و دشت پرهيز كرد .

بايد تنها از قارچ هاي خوراكي توليد شده در كارخانجات معتبر استفاده نمود .

پختن، آب پز يا  كباب كردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعت سمي بودن آنها را از بين نمي برد و تنها راه پيشگيري از مسموميت با قارچ عدم مصرف قارچ هاي روئيده در طبيعت است .

سم قارج پادزهر ندارد و تنها بايد از خوردن قارچ هاي وحشي موجود در طبيعت و غير پرورشي اجتناب كرد .

قارچهاي پرورش يافته در كارخانه را تنها تا 2 روز بعد از چيده شدن بايد مصرف كرد.

به دليل وجود حشرات و باكتري‌ها، قارچ‌ها را قبل از مصرف بايد به خوبي شست و بطور كامل پخت.

 

تعداد بازدید:
3
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal