معرفی آزمایشگاه کنترل مواد غذا و دارو
آزمایشگاه
کنترل مواد غذایی،آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی در سال 1370
تأسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت.
این مجموعه که توسط اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو به عنوان
آزمایشگاه سطح دو رتبه بندی گردیده اکنون در فضایی بالغ بر 600 متر مربع وبا بهره
گیری از10 نفر ازمجربترین کارشناسان و متخصّصین رشته های تغذیه وعلوم صنایع غذایی،شیمی،میکروبیولوژی
در 5 حوزه شامل: بخش شیمی،بخش میکروبیولوژی،سم شناسی و آنالیز دستگاهی و مدیریت
کیفیت
وظیفه کنترل
مواد اولیه مورد مصرف در صنایع غذایی وبهداشتی، موادغذایی فرآوری شده در کلیه
مراحل تولید، مواد غذایی سطح عرضه، نمونه های وارداتی، صادراتی و قاچاق را بر اساس
استانداردهای موجود عهده دارد.
این آزمایشگاه قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی
دادههای آزمون رااز طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کارگیری رویههای
حرفهای مناسب و روشهای استاندارد ملی و بینالمللی و بر اساس الزامات استاندارد
بینالمللی ISO/IEC 17025را
به مشتریان خود دارا می باشد.
آزمایشگاه
کنترل در راستای ارتقای کیفیت خدمات، راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش معین
نموده است.
1- توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش
قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت.
2- بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی
مدون شده طبق استاندارد ISO/IEC 17025 و GLP
3- کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به
مشتریان.
4- ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از
طریق برگزاری دوره ها و ماموریتهای اموزشی
5- ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای
تولیدی و کارخانجات به منظورارتقا سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و
برگزاری دوره های آموزشی مستمر.
6-ارتباط موثر با مراکز علمی ، پژوهشی به منظور
ارتقاء کیفی نتایج آزمون ها وافزایش توان عملیاتی آزمایشگاه
رئوس فعالیتها و عملکرد مدیریت آزمایشگاه
کنترل این معاونت تا کنون به شرح ذیل می باشد:
-
انجام آزمایشات کنترل
کیفیت، ایمنی و سلامت فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی
-
-برنامه ریزی بمنظور اجرای کامل برنامه عملیاتی تدوین شده سالیانه
-
استقرارو پیاده
سازی سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه مطابق با الزامات GLPو
ایزو 17025
-
استقرار سامانه ی
مدیریت اطلاعات ازمایشگاهLIMS
-
تجهیز آزمایشگاه
به دستگاه های پیشرفته ازقبیل hplc، Gc،اتمیک ابزوربشن
- راه
اندازی ازمونهای تخصصی در بخش انالیز دستگاهی و سم شناسی ( اندازه گیری نگهدارنده
ها از قبیل سوربات و بنزوات و ناتامایسین در دوغ ، افلاتوکسین در غلات، هیستامین
در تن ماهی ، کافیین در قهوه ، تعیین پرو فایل اسیدهای چرب و اندا زه گیری اسیدهای
چرب ترانس در روغنها ،استرولهای گیاهی در لبنیات و ....
انیدرید سولفورو- نیتریت و نیترات- هیدروکسی متیل فورفورال در عسل - باقیمانده
آنتی بیوتیک ها در شیر)
- اعتبار بخشی روشهای آزمون ، شرکت در مهارت آزمایی و مقایسات بین ازمایشگاهی
- ارائه طرحها و مقالات علمی
و پژوهشی در زمینه های مواد غذایی توسط متخصّصین آزمایشگاه
- ارزیابی سالیانه به
منظور تایید صلاحیت ازمایشگاههای واحدهای تولیدی بر اساس چک لیست LPRP
- بررسی مدارک صدور پروانه
ساخت و آموزش مسئولین فنی واحد های تولیدی