مديريت آزمايشگاه و كنترل مواد غذايي

مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو:مهندس زهره کامیار
تلفن: 05632395770

معرفی آزمایشگاه کنترل مواد غذا و دارو 

 

آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی در سال 1370 تأسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این مجموعه که توسط اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو به عنوان آزمایشگاه سطح دو رتبه بندی گردیده اکنون در فضایی بالغ بر 600 متر مربع وبا بهره گیری از10 نفر ازمجربترین کارشناسان و متخصّصین رشته های تغذیه وعلوم صنایع غذایی،شیمی،میکروبیولوژی در 5 حوزه شامل: بخش شیمی،بخش میکروبیولوژی،سم شناسی و آنالیز دستگاهی و مدیریت کیفیت

وظیفه کنترل مواد اولیه مورد مصرف در صنایع غذایی وبهداشتی، موادغذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، مواد غذایی سطح عرضه، نمونه های وارداتی، صادراتی و قاچاق را بر اساس استانداردهای موجود عهده دارد.

 این آزمایشگاه قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی داده‌های آزمون رااز طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کار‌گیری رویه‌های حرفه‌ای مناسب و روش‌های استاندارد ملی و بین‌المللی و بر اساس الزامات استاندارد بین‌المللی ISO/IEC 17025را به مشتریان خود دارا می باشد.

آزمایشگاه کنترل  در راستای ارتقای کیفیت خدمات،  راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش معین نموده است.

1- توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت.

2- بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی  مدون شده طبق استاندارد  ISO/IEC 17025 و GLP

3- کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به مشتریان.

 4- ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از طریق برگزاری دوره ها و ماموریتهای اموزشی

5- ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای تولیدی و کارخانجات به منظورارتقا سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و برگزاری دوره های آموزشی مستمر.

6-ارتباط موثر با مراکز علمی ، پژوهشی به منظور ارتقاء کیفی نتایج آزمون ها وافزایش توان عملیاتی آزمایشگاه

رئوس فعالیتها و عملکرد مدیریت آزمایشگاه کنترل این معاونت تا کنون به شرح ذیل می باشد:

 

-          انجام آزمایشات کنترل کیفیت، ایمنی و سلامت فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی

-          -برنامه ریزی بمنظور اجرای کامل برنامه عملیاتی تدوین شده سالیانه

-          استقرارو پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه مطابق با الزامات GLPو ایزو 17025

-          استقرار سامانه ی مدیریت اطلاعات ازمایشگاهLIMS  

-          تجهیز آزمایشگاه به دستگاه های پیشرفته ازقبیل hplc، Gc،اتمیک ابزوربشن

-  راه اندازی ازمونهای تخصصی در بخش انالیز دستگاهی و سم شناسی ( اندازه گیری نگهدارنده ها از قبیل سوربات و بنزوات و ناتامایسین در دوغ ، افلاتوکسین در غلات، هیستامین در تن ماهی ، کافیین در قهوه ، تعیین پرو فایل اسیدهای چرب و اندا زه گیری اسیدهای چرب ترانس در روغنها ،استرولهای گیاهی در لبنیات و .... انیدرید سولفورو- نیتریت و نیترات- هیدروکسی متیل فورفورال در عسل - باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیر)  

 -  اعتبار بخشی روشهای آزمون ، شرکت در مهارت آزمایی و مقایسات بین ازمایشگاهی

-  ارائه طرحها و مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مواد غذایی توسط متخصّصین آزمایشگاه

-  ارزیابی سالیانه به منظور تایید صلاحیت ازمایشگاههای واحدهای تولیدی بر اساس چک لیست LPRP

-  بررسی مدارک صدور پروانه ساخت و آموزش مسئولین فنی واحد های تولیدی

 

 

 

 

 

 

 

 
تاریخ به روز رسانی:
1400/09/27
تعداد بازدید:
5524
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal