معاونت غذا و دارو
ضرورت اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاي سلامت
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در همايش گراميداشت روز جهاني غذا گفت: اصلاح الگوي تغذيهاي براي حفظ و ارتقاي سلامت جامعه ضروري است.

به گزارش روابط عمومي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند، همايش گراميداشت روز جهاني غذا امروز30 مهر ماه با حضورمسئولان استاني، مديران عامل واحد هاي توليدي در محل سالن آمفي تئاتر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند برگزار شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در اين همايش گفت: فائو هر ساله در تاريخ 16 اكتبر (24 مهرماه) با برگزاري مراسمهاي باشكوهي روز جهاني غذا را كه مقارن با سالروز تاسيس اين سازمان بينالمللي است، در اقصي نقاط جهان گرامي ميدارد. مراسم روز جهاني غذا در 150 كشور جهان از جمله جمهوري اسلامي ايران با حضور تمامي دست اندركاران امر توليد غذا برگزار ميشود و به همين دليل نيز اين رويداد يكي از شناخته شدهترين روزهاي موجود در تقويم جشنهاي مهم سازمان ملل متحد به شمار ميرود.
وي ادامه داد: امسال روز جهاني غذا با شعار « رفتار ما آينده ما را ميسازد و تلاش براي دنياي بدون گرسنگي تا سال 2030» در سطح جهاني و شعار « تلاش براي تغيير اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاء سلامت» به عنوان محورملي نامگذاري شده است.
وي معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با بيان اينكه امسال از 21 تا 27 مهر به عنوان هفته گراميداشت غذا نامگذاري شده است تاكيد كرد: در همين راستان كاهش مصرف قند، نمك و چربي، نشانگرهاي رنگي تغذيهاي، معرفي برچسب اصالت و سلامت كالا، ترويج و معرفي نشان ايمني و سلامت مورد توجه جدي قرار دارد.
وي افزود: امروزه با توجه به زندگي شهرنشيني و تغيير سبك زندگي اصلاح الگوي تغذيهاي براي حفظ و ارتقاي سلامت جامعه ضروري است.
دكتر كبري ناصري با اشاره به اينكه دانشگاه علوم پزشكي بيرجند وظيفه نظارت و كنترل بر فرآورده هاي غذايي را عهده دار است، بيان كرد: سعي داريم، فرآورده هاي سالم و با كيفيت به دست مصرف كننده برسد.
وي اظهار كرد: غذا يك مسئله فرا بخشي است كه دستگاه ها و نهادهاي متعددي چون دانشگاه علوم پزشكي، دامپزشكي، استانداري و بهزيستي و هلال احمر در آن دخيل هستند.
دكتر ناصري با تاكيد بر اهميت نظارت بر فراوده هاي سلامت محور گفت: در شش ماهه نخست سال جاري 368 مورد بازرسي از كارخانه هاي مرتبط با بحث سلامت، 260 مورد نمونه برداري از كارخانه ها و كارگاه هاي موارد غذايي و 182 مورد كشت مشترك از گشتهاي مشترك از فروشگاه هاي مواد خوراكي، آشاميدني ، آرايشي ، بهداشتي و آرايشگاه ها داشته ايم.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند يادآور شد: تعداد كارخانجات وكارگاه هاي توليدي فعال مواد غذايي و آرايشي و بهداشتي در سطح استان را 102 واحد بوده و 75 مركز عرضه لوازم آرايشي و بهداشتي نيز در سطح استان فعال است.
ناصري با اشاره به طرح PMS، يادآور شد: اين طرح مخصوص ارزيابي محصولات بعد از عرضه در بازار است كه در آخرين مرحله اجراي اين طرح كه طي دو مرحله انجام گرديد در مجموع 175 برند مواد غذايي در قالب 648 نمونه ارزيابي شده است.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي خراسان جنوبي در اين همايش گفت: سرانه مصرف شير كشور سير نزولي داشته است.
سيد جلال مدرسي با اشاره به اينكه روزانه 100 تن شير در خراسان جنوبي توليد مي شود، ادامه داد: يكي از موضوعاتي كه در بحث توليد غذا مطرح است دو برابر بودن مصرف جهاني گوشت مرغ در كشور ما است.
وي افزود: در خراسان جنوبي سالانه 55 هزار تن گوشت مرغ در خراسان جنوبي توليد مي شود و در اين زمينه جايگاه بسيار خوبي در كشور داريم.
پايان پيام/


