معاونت غذا و دارو
نشست خبري روز جهاني غذا
بيش از 97 درصد محصولات غذايي خراسان جنوبي نشانگر رنگي تغذيه اي دارند

معاون غذا و دارو بيرجند در اين نشست خبري گفت: سازمان خوار و بار جهاني يا فائو 16 اكتبر برابر با 24 مهرماه مقارن با سالروز تاسيس آن سازمان را به عنوان " روز جهاني غذا " اعلام كرده از آن به بعد هر سال كشورهاي جهان اين روز را براي توجه دادن جهانيان به سايه سياه فقر و گرسنگي كه عده اي را از داشتن حداقلي از غذا كه بتواند سلامت آنها را تضمين كند محروم ميكند معطوف داشتند .
وي ادامه داد: از آن سال تا كنون هر سال عنواني براي ا ين روز توسط فائو انتخاب ميشود تا در بين كشور ها در زمينه هاي مرتبط مانند سوتغذيه ، گرسنگي و پيدا كردن راه حل ها در سطح جهان و منطقه بحث و تبادل نظر صورت گيرد و اقدامات موثري براي كاهش تعدادگرسنگان صورت گيرد ولي با وجود اين تلاش ها تخمين زده ميشود
امسال شعار روز جهاني غذا " تغيير آينده مهاجرت ، سرمايهگذاري در امنيت غذايي و توسعه روستايي" است .
معاون غذا و دارو بيرجند گفت: سازمان غذا ودارو با توجه به اهميت موضوع و تاثير غذاي سالم در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه، محور ملي روز جهاني غذا را در سال 96 " تغيير و اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاء سلامت " نامگذاري كرده است .
دكتر ناصري افزود: ايمني غذايي يك مسووليت مشترك بين كشاورزان ، توليدكنندگان ، فروشندگان و مصرف كنندگان است . مشاركت همكاريهاي بين بخشي ودستگاههاي مرتبط با سلامت مردم و همكاري عمومي در راستاي توجه به نقش سلامت و پيشگيري براي داشتن جامعه اي سالم و برجسته سازي موفقيتها و دستاوردهاي حوزه سلامت و بيان چالشهاي موجود انجام مي شود.
وي با اشاره به محور برنامههاي روز جهاني غذا امسال در سطح كشور گفت: كاهش مصرف نمك ، قند و چربي عنوان كرد و گفت: معرفي نشانگرهاي رنگي تغذيهاي، معرفي نشان ايمني و سلامت ، معرفي برچسب اصالت و سلامت كالا و مبارزه باقاچاق كالاهاي سلامت محور از جمله محور هاي اين برنامه ها است.
ناصري تاكيد كرد: با توجه به شيوع بيماريهاي غيرواگير ناشي از مصرف بيرويه مواد غذايي ، تغذيه نامناسب و عدم تحرك، اصلاح الگوي تغذيه امري گريزناپذير است .
وي ادامه داد: شيوع چاقي ، ديابت و بيماريهاي قلبي و عروقي در جامعه امروزي ، ناشي از مصرف بيش از حد مواد غذايي مانند روغن ، چربي ، قند ، شكر و نمك است كه سلامتي را به خطر انداخته و بروز بيماريهاي ناشي از سوء تغذيه و كمبود ريز مغذيهاي دريافتي ، سلامت عمومي را دچار آسيب كرده است، بنابراين برنامه هاي سازمان غذا ودارو در خصوص اصلاح الگوي مصرف از اهميت ويژه برخوردار است.
معاون غذا و دارو بيرجند در ادامه از درج نشانگر رنگي تغذيه اي بر روي بيش از 90 درصد توليدات غذايي اين استان خبر داد و افزود: بر همين اساس از آنجايي كه سلامتي مردم همواره يكي از مهمترين دغدغه هاي مسئولان بهداشتي است مسئولان سازمان غذا و دارو طرح نشانگرهاي رنگي تغذيه اي را مطرح نمودند كه برچسب روي محصولات درج مي گردد و اين امكان را به مصرف كنندگان ميدهد تا ماده غذايي مورد نظر خود را براساس الگوي مصرف و يا محدوديتهاي مصرفي انتخاب كنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند خاطرنشان كرد: در اين طرح سه رنگ تعريف شده نشانگر رنگي بصورت چراغ راهنماي تغذيه اي شامل سه رنگ قرمز، نارنجي و سبز بر روي بسته بندي محصول درج مي شود و راهنماي آن بدين شكل است كه رنگ قرمز ميزان زياد، رنگ زرد متوسط و رنگ سبز نشان از ميزان چربي كل، اسيدهاي چرب ترانس، ميزان قند و نمك در هر سهم ماده غذايي را نشان ميدهد.
وي يادآور شد: با توجه به تنوع مواد غذايي و آشاميدني، برچسب نشانگر رنگي اين امكان را به مصرف كننده مي دهد تا ماده غذايي مورد نظر خود را براساس الگوي مصرف و يا محدوديت هاي مصرفي و مطابق با شرايط سني و جسمي خود بصورت آگاهانه انتخاب نمايد.
پايان خبر/
