معاونت غذا و دارو
22-28 آبان هفته جهانی اطلاع رسانی در مورد مقاومت میکروبی
22-28 آبان هفته جهانی اطلاع رسانی در مورد مقاومت میکروبی
به گزارش معاونت غذا و دارو دانشگاه، سازمان بهداشت
جهانی از سال 2015 میلادی تاریخ 18-24 نوامبر هر سال را تحت عنوان هفته جهانی
اطلاع رسانی در مورد مقاومت میکروبی اعلام
نموده است.
در کشور ما نیز
تاریخ 22-28 آبان ماه سال جاری با همین عنوان نام گذاری شده است تا با مشارکت کلیه
بخش های مرتبط با سلامت، اطلاع رسانی و آموزش عمومی در زمینه مهار مقاومت میکروبی
صورت پذیرد.
در همین راستا و در
جهت کمک به راه های مهار مقاومت میکروبی شعار ملی در نظر گرفته شده برای این هفته
براساس شعار منتخب سازمان بهداشتی تحت عنوان "با افزایش اگاهی مقاومت میکروبی
را متوقف کنید"تعیین و روزهای هفته نیز به شرح ذیل نام گذاری شده اند:
22
آبان: رویکرد یکپارچه به سلامت انسان،حیوان،محیطزیستوغذا و مقابله با مقاومت
میکروبی
23
آبان:آموزش، افزایش آگاهی و مقابله با مقاومت میکروبی
24
آبان:کارکنان ارائه دهنده خدمات سلامت و مقابله با مقاومت میکروبی در همه گیری
کرونا
25
آبان:مسئولیت همگانی ، مشارکت اجتماعی و مقابله با مقاومت میکروبی در همه گیری
کرونا
26
آبان:استفاده محتاطانه از آنتی میکروبیال ها و مقابله با مقاومت میکروبی
27
آبان:محافظت از سلامت خود و دیگران و مقابله با مقاومت میکروبی
28
آبان:پژوهش، فناوری و مقابله با مقاومت میکروبی
این نام گذاری
اهمیت موضوع مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها را یادآوری میکند. مصرف درست آنتی بیوتیک نه
تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی کمک می کند بلکه تضمین می
کند که این داروهای نجات دهنده برای نسل های آینده نیز در دسترس خواهند بود.
مصرف خودسرانه و نابه جای آنتی بیوتیک می تواند
باعث ایجاد عوارض جانبی و کمک به افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها شود.مقاومت
آنتی بیوتیکی یکی از مهم ترین تهدید ها برای سلامت عمومی می باشد.
مقاومت آنتی
بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود؛به این معنی
است که باکتری ها در حال افزایش توانایی جهت غلبه بر آنتی بیوتیک هایی هستند که
برای از بین بردن آنها طراحی شده اند.
هنگامی که باکتری
ها مقاوم می شوند،آنتی بیوتیک ها نمی توانند با آن ها مبارزه کنند و باکتری ها
تکثیر می شوند.
از بین بردن باکتری
های مقاوم به آنتی بیوتیک دشوارتر بوده و هزینه و عوارض جانبی بیشتری برای بیمار
به دنبال دارد.
.لذا توصیه می شود:
اگر به آنتی بیوتیک
نیاز داریدآنها را دقیقا همانطور که تجویز شده است،طبق دستور و سر ساعت مصرف کنید
هرگز آنتی بیوتیک
های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آن ها را با خانواده یا دوستان به
اشتراک نگذارید.
عوارض جانبی آنتی
بیوتیک ها از خفیف تا شدید متغیر است و می تواند شامل موارد زیر باشد:جوش و ضایعات
پوستی،سرگیجه،حالت تهوع،اسهال،بروز عفونت های قارچی فرصت طلب
در صورت بروز موارد
زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید:
اسهال شدید،واکنش
های آلرژیک شدید و تهدید کننده زندگی مانند خس خس سینه،کهیر،تنگی نفس و
آنافیلاکسی(احساس می شود که گلوی شما در حال بسته شدن یا خفگی است یا صدای شما در
حال تغییر است)
در صورت عدم نیاز
به آنتی بیوتیک چنانچه خودسرانه مصرف شود نه تنها سودی حاصل بیمار نمی شود بلکه
عوارض جانبی ناشی از مصرف می تواند باعث آسیب شود.
از متخصصین سلامت
مانند پزشکان و داروسازان در مورد راه های پیش گیری از بروز بیماری های عفونی بهره
بگیرید.