BUMS
  • درباره معاونت
    • دفترچه تلفن
    • معرفی معاونت
    • امور اداری و عمومی
    • روابط عمومی
    • امور مالی
    • آمار و فناوری اطلاعات
    • قاچاق کالاهای سلامت محور
    • دفترچه تلفن 1
  • واحدهای معاونت
    • مدیریت دارو و مواد تحت کنترل
    • مدیریت نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی
    • مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
    • مدیریت تجهیزات و ملزومات پزشکی
    • مدیریت فراوده های طبیعی ، سنتی و مکمل
  • خدمات معاونت
    • آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
    • امور دارو و فراورده های طبیعی ، سنتی
    • تجهیزات و ملزومات پزشکی
    • مدیریت غذا ، آرایشی و بهداشتی
شفافیت یکشنبه 18 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

غذایی بهداشتی

دارو و مکمل

تجهیزات پزشکی

آزمایشگاه کنترل

  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • آرشیو اطلاع رسانی
  • آنچه باید درباره تب مالت بدانید
  • 1401/04/20 - 10:25
  • - تعداد بازدید: 387
  • - تعداد بازدیدکننده: 168
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
معاونت غذا و دارو

آنچه باید درباره تب مالت بدانید

تب مالت



عامل تب مالت (بروسلوزیس)
نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر
لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود. به طور نادری باکتری عامل تب مالت می تواند از
طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.



علائم

علائم تب مالت می تواند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از
ابتلا به عفونت بروز نماید. علائم و نشانه ها مشابه آنفولانزا بوده و عبارت است
از:



تب- لرز-تعریق- ضعف-
خستگی- درد کمر، مفاصل و عضلات- سردرد



علائم تب مالت می تواند پس از چند هفته تا چند ماه از بین رفته
و مجدداً عود کند. در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم تا چند سال
حتی پس از درمان پایدار باقی بماند. علائم و نشانه های بلند مدت شامل خستگی، تب،
آرتریت و ورم مهره های ستون فقرات است
.



علت



باکتری می تواند از حیوان به انسان به سه
طریق انتقال یابد:


محصولات لبنی غیرپاستوریزه: از طریق شیر، بستنی، کره و پنیر
غیرپاستوریزه و همچنین از طریق گوشت خام یا نیم پز شده حیوانات آلوده.



اسنتشاق: از طریق استنشاق ذرات عفونی
موجود در فضای اصطبل و آغل و آزمایشگاه ( در اثر شکسته شدن محیط کشت ) سرایت پیدا
میکند.



تماس مستقیم: باکتری در خون، مایع منی یا
جفت حیوانات آلوده می تواند از طریق زخم وارد جریان خون شود



معمولاً تب مالت از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود، اما در
موارد نادر زنان از طریق بارداری یا شیردهی می توانند بیماری را به نوزادان خود
منتقل کنند
.



مشاغل در معرض خطر

افرادی که با حیوانات کار می کنند یا با خون آلوده تماس دارند،
در معرض خطر بیشتری برای تب مالت قرار دارند، از جمله:
دامپزشکان-
کارگران دامداری- گاوچرانان- کارگران کشتارگاه­ها-
شکارچیان- میکروبیولوژیست­ها



چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟



تشخیص تب مالت به ویژه در مراحل اولیه می
تواند مشکل باشد، چرا که علائم آن مشابه بیماری های دیگر از جمله آنفولانزا است.
اگر تب به شدت بالا رفت، درد یا ضعف عضلانی یا سایر عوامل خطر بیماری را داشتید یا
تب شما پایدار بود به پزشک مراجعه نمایید.


آزمایش های تشخیصی

معمولاً پزشک تشخیص تب مالت را با استفاده از نمونه های خون یا
مغز استخوان برای بررسی باکتری بروسلا تأیید می کند و یا با استفاده از آزمایشات
خون آنتی بادی باکتری را بررسی می نماید.



درمان دارویی

درمان با هدف تسکین علائم، پیشگیری از عود بیماری و عوارض انجام
می گیرد. احتمالاً لازم است بیمار برای حداقل 6 هفته آنتی بیوتیک دریافت نماید و
علائم پس از چند ماه از بین می رود. البته ممکن است این بیماری پس از مدتی برگشته
و مزمن شود.



پیشگیری

برای کاهش خطر ابتلا به تب مالت، به این نکات توجه نمایید:

از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه خودداری نمایید- گوشت ها را به
طور کامل طبخ نمایید
- در زمان کار با
حیوانات مرده یا بیمار و یا بافت حیوانات و همچنین در زمان کمک به تولد نوزاد
حیوانات از دستکش های پلاستیکی استفاده نمایید- به نکات ایمنی در مکان های پرخطر
دقت نمایید- واکسیناسیون حیوانات اهلی انجام شود.



 



مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم



معاونت غذا و دارو بیرجند



  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت غذا و دارو,اسلايد شو,اطلاع رسانی عمومی
  • کد خبر : 43608
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تنظیم کننده خبر

مدیر سیستم

لیست اخبار

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • اطلاع رسانی
  • اخبار پر بازدید
07خرداد

رعایت تعرفه داروهای بدون نسخه(OTC)

07خرداد

جمع آوری فرآورده ای تحت عنوان کپسول طیب سنابل دارو

05خرداد

ریکال سوسپانسیون خوراکی استامینوفن شرکت دارویی شهردارو

05خرداد

ممنوعیت همکاری کلیه داروخانه ها با سکوهای اینترنتی

05خرداد

برنامه کشیک داروخانه های منطقه مهرشهر-شهرستان بیرجند در فصل بهار 1404

31اردیبهشت

محرومیت از اشتغال به فعالیت های پزشکی مربوط به جراحی بینی آقای دکتر مهدی عالی (به مدت یکسال) سراسر کشور

31اردیبهشت

توقف فروش داروی پیروکسیکام داروسازی اکسیر (لوپیروکس)

1دی

انواع انسولین های آنالوگ یا قلمی

29آبان

واکسن فلوگارد (یا واکسن آنفولانزای ایرانی)

5آبان

ریکال قرص ارگوتامین سی برندهای migrasyd , cofergo , migraliv

23آذر

در خصوص ثبت منبع (اخذ پروانه بهره برداري بهداشتي ) از طريق سامانه ttac

12تیر

عدم اخذ مجوز محصولات با نام تجاري دكتر بيز ( قهوه فوري با قارچ گانودرما و پودرسبوس برنج ) از سازمان غذا و دارو

11تیر

ثبت نام سازمانهای متقاضی اقلام حفاظت فردی در سامانه TTAC

23مهر

تشریح برنامه های گرامیداشت 24 مهر روز جهانی غذا

دانستنیهای معاونت غذا و دارو
گالری عکس
فرآورده های غیرمجاز و تقلبی و قاچاق
سامانه تبادل تجهیزات و ملزومات مصرفی
آدرس

خراسان جنوبی - شهرستان بیرجند- خیابان معلم - میدان مادر- معاونت غذا و دارو

کدپستی

۹۷۱۷۸۴۴۷۴3

تلفن

056-32395700

ایمیل

fdo@bums.ac.ir

دورنگار

056-32381107

لینک های معاونت

درباره معاونت
ارتباط با ما
همکاران معاونت
نقشه سایت
سازمان ملی استاندارد ایران
سازمان بیمه سلامت ایران
آرشیو اخبار
آرشیو اطلاعیه ها
درگاه ملی مجوزهای کشور
آزمایشگاههای همکار
مرکز اطلاعات دارویی ایران
سایت اداره کل تجهیزات پزشکی

لینک های دانشگاه

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 1
تعداد بازدید امروز: 1578
تعداد بازدید کل: 324574
آخرین به روزرسانی: 1404/03/18 10:08

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

اسپریت پرتال نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: