معاونت غذا و دارو
انتخاب سریع و آگاهانه مواد غذایی با استفاده از نشانگر های رنگی تغذیه ای
خانوادهها هنگام خرید مواد غذایی دقت و توجه بیشتری بر روی نشانگرهای رنگی درج شده در محصولات داشته باشند و الگوی مصرف خود را به شیوه مناسب تری انتخاب کنند.

تنوع مواد غذایی و آشامیدنی باعث شده افراد بدون در نظر گرفتن محدودیت های مصرفی و سلامتی خود از انواع این مواد استفاده کنند که این مهم سلامتی آنان را هم به مخاطره انداخته است، وجود بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، کلسترول و چربی خون همه به علت عدم رعایت نکات تغذیه ای و بهداشتی است که امروزه جامعه با آن دست و پنجه نرم می کند.
برچسب گذاری مواد غذایی اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولید کننده و فروشنده غذا از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است.
بر همین اساس از آنجایی که سلامتی مردم همواره یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان بهداشتی است مسئولان سازمان غذا و دارو طرح نشانگرهای رنگی تغذیه ای را مطرح نمودند که برچسب روی محصولات درج می گردد و این امکان را به مصرف کنندگان میدهد تا ماده غذایی مورد نظر خود را براساس الگوی مصرف و یا محدودیتهای مصرفی انتخاب کنند.
در این طرح سه رنگ تعریف شده نشانگر رنگی بصورت چراغ راهنمای تغذیه ای شامل سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز بر روی بسته بندی محصول درج می شود و راهنمای آن بدین شکل است که رنگ قرمز میزان زیاد، رنگ زرد متوسط و رنگ سبز نشان از میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک در هر سهم ماده غذایی را نشان میدهد.
با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده می دهد تا ماده غذایی مورد نظر خود را براساس الگوی مصرف و یا محدودیت های مصرفی و مطابق با شرایط سنی و جسمی خود بصورت آگاهانه انتخاب نماید.
لذا توصیه می شود خانوادهها هنگام خرید مواد غذایی دقت و توجه بیشتری بر روی نشانگرهای رنگی درج شده در محصولات داشته باشند و الگوی مصرف خود را به شیوه مناسب تری انتخاب کنند.
اداره نظارت برمواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند