معاونت غذا و دارو
برگزاري جلسه هماهنگي و رفع معضلات كنترل باقي مانده سموم و فلزات سنگين در ميوه و سبزيجات
جلسه هماهنگي و رفع معضلات كنترل باقي مانده سموم و فلزات سنگين در ميوه و سبزيجات با حضور نمايندگان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي، سازمان جهاد كشاورزي، سازمان بازرسي، اداره كل حفاظت محيط زيست و دانشگاه بيرجند برگزار شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه در اين جلسه با ارائه گزارشي از اقدامات و فعاليت هاي معاونت غذا ودارو دانشگاه در راستاي پايش و كنترل باقيمانده سموم و فلزات سنگين در ميوه و سبزيجات گفت: طي 3 سال گذشته تاكنون بالغ بر 920 محصول كشاورزي توسط اين معاونت نمونه برداري و به منظور آزمون كنترل باقيمانده سموم و فلزات سنگين با دانشگاه قطب 9 (مشهد) ارسال شده است.
دكتر كبري ناصري خاطر نشان كرد: با بيان اينكه با توجه به اهميت موضوع پايش و كنترل باقيمانده سموم و فلزات سنگين در ميوه و سبزيجات از سال 1397 در برنامه عملياتي معاونت هاي غذا ودارو قرار گرفته و برنامه تعريف شده براي معاونت غذا و دارو بيرجند در سال 98 همانند سال گذشته نمونه برداري و ارسال نمونه ها به دانشگاه قطب است.
وي ادامه داد: در همين راستا و منظور پايش و كنترل باقيمانده سموم و فلزات سنگين در ميوه و سبزيجات توليدي استان قرار است با همكاري جهاد كشاورزي و دانشگاه بيرجند برخي از محصولات كشاورزي تازه خوري توليدي استان مورد پايش قرار گيرند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان جنوبي نيز در اين جلسه گفت: يكي از دغدغه هاي جهاد كشاورزي موضوع مصرف بهينه سموم و كودهاي شيميايي است كه در اين راستا اقداماتي همچون استفاده از ظرفيت 16 كلنيك گياه پزشكي، آموزش به كشاوزران و بازرسي و نظارت بر 56 مركز فروشندگي سموم انجام شده است.
مهندس يوسفي با بيان اينكه در همين راستا سامانه مانيتورينگ سموم طي سه سال گذشته فعال سازي شده است ادامه داد: اين سامانه ارتباط بين جهاد كشاورزي با كلنيك هاي گياه پزشكي و فروشندگي هاي سموم بر قرار شده و اطلاعات سموم مصرفي كشاورزان در آن ثبت مي شود.
وي ادامه داد: خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده محصولات كشاورزي توليدي سطح استان از نظر ميزان باقيمانده سموم و فلزات سنگين وضعيت خوبي دارند.
معاون فني اداره كل حفاظت محيط زيست استان گفت تنها كانون تصفيه فاضلاب در استان، تصفيه خانه فاضلاب بيرجند است كه به روش حوضچه تصفيه كار مي كند كه براي تصفيه فاضلاب با اين روش حداقل 21 روز زمان لازم است.
مهندس اله پور ادامه داد: استفاده از روشهاي نوين و جديد در تصفيه فاضلاب مهمترين راهكار براي حل مشكل تصفيه فاضلاب بيرجند است و انتقال تصفيه خانه به مكان ديگر مشكلي را حل نمي كند.
نماينده سازمان بازرسي خراسان جنوبي نيز در اين جلسه گفت: در فضاي استان ما در حال حاضر مشخص نيست كه ميوه و سبزي مصرفي از نظر باقي مانده سموم و فلزات سنگين چه وضعيتي دارند.
قاسمي اظهار اميدواري كرد: با همكاري معاونت غذا ودارو، جهاد كشاورزي و دانشگاه بيرجند پايش باقي مانده سموم و فلزات سنگين در محصولات كشاورزي توليدي و مصرفي مردم هرچه سريع تر به سرانجام برسد. در ادامه شركت كننده گان نظرات و پيشنهادات خود را در خصوص موضوعات مطرح شده بيان كردند.
انتهاي پيام/