BUMS
  • درباره معاونت
    • دفترچه تلفن
    • معرفی معاونت
    • امور اداری و عمومی
    • روابط عمومی
    • امور مالی
    • آمار و فناوری اطلاعات
    • قاچاق کالاهای سلامت محور
    • دفترچه تلفن 1
  • واحدهای معاونت
    • مدیریت دارو و مواد تحت کنترل
    • مدیریت نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی
    • مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
    • مدیریت تجهیزات و ملزومات پزشکی
    • مدیریت فراوده های طبیعی ، سنتی و مکمل
  • خدمات معاونت
    • آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
    • امور دارو و فراورده های طبیعی ، سنتی
    • تجهیزات و ملزومات پزشکی
    • مدیریت غذا ، آرایشی و بهداشتی
شفافیت پنجشنبه 18 اردیبهشت 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

غذایی بهداشتی

دارو و مکمل

تجهیزات پزشکی

آزمایشگاه کنترل

  • صفحه اصلی
  • آرشیو
  • آرشیو اطلاع رسانی
  • توصيه هايي جهت پيشگيري از مسموميت با قارچ هاي سمس
  • 1398/02/09 - 13:18
  • - تعداد بازدید: 111
  • - تعداد بازدیدکننده: 57
  • زمان مطالعه : 23 دقیقه
معاونت غذا و دارو

توصيه هايي جهت پيشگيري از مسموميت با قارچ هاي سمس

توصيه هايي جهت پيشگيري از مسموميت با قارچ هاي سمس

معاونت غذا و دارو

 



ازمصرف قارچ هاي خودرو خودداري كنيد.



 



مركزروابط عمومي واطلاع رساني وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشكي طي اطلاعيه اي باعنوان پيشگيري ازمسموميت با قارچ هاي سمي،در زمينه مصرف قارچ هاي خودرو در طبيعت هشدارمجدد داد.



به گزارش  وبدا درابتداي اين اطلاعيه آمده « با توجه به گزارش هاي مسموميت
ناشي ازمصرف قارچ هاي خودرو در طبيعت در سال هاي گذشته، يكي از انواع قارچ هاي عامل
مسموميت در كشور ازجنس وگونه
Amanita  virosa مي باشد كه تا حدودي به
قارچ هاي خوراكي شباهت داشته وحتي مي تواند در كنار آن ها درمحل رويش وجود داشته باشد.
»



همچنين اين اطلاعيه، به بيان نكات حائز اهميت در
پيشگيري و مقابله با مسموميت هاي ناشي ازمصرف قارچ هاي خودرو و سمي به شرح ذيل پرداخته
است:



 



 



1-      ازمصرف قارچ هاي خودرودرطبيعت،بويژه قارچ هايي كه دركنار تنه درختان (علي الخصوص
درختان خشك شده) مي رويند و يا قارچ هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي
كه به صورت فله اي با منشا نامشخص عرضه مي شوند، خودداري كنيد. تنها قارچ هايي را كه
توسط مراكزمجاز و دربسته بندي هاي داراي مجوزهاي سازمان غذاودارو و وزارت بهداشت، درمان
وپزشكي مي باشند، مصرف نماييد.



 



2-      شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها براساس خصوصيات ظاهري مانند شكل،
رنگ، بو،قوام ومزه مشكل بوده وتوسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي
امكانپذيراست. بنابراين به توصيه هاي برخي ازافراد درتشخيص انواع سمي ازانواع خوراكي
قارچ به هيچ وجه توجه نكنيد.



 



3-      مصرف قارچ ها توسط پرندگان وسايرجانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ
براي انسان نيست.



 



4-      برخي از روش ها ومعيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره
دراثرتماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ ومحل رويش قارچ، معيارعلمي متقن وصحيحي
براي تشخيص عدم سميت قارچ درهمه موارد نيست.



 



5-      هرگزقارچ ها را به صورت خام و به مقدارزياد مصرف نكنيد.



 



6-      برخي ازسموم موجود درقارچ هاي سمي، مقاوم به گرما بوده وفرآيندهاي آماده سازي غذا
مانند: كباب كردن، آبپزكردن، سرخ كردن و يا بخارپزكردن قادر به تخريب كامل مواد سمي
موجود درقارچ نيست.



 



7-      درصورت بروزعلايم ونشانه هاي گوارشي (تهوع،استفراغ واسهال) به صورت تاخيري
(12-4 ساعت پس ازمصرف خوراكي قارچ)، هرچه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم
شناسي باليني ومسموميت ها منتقل كنيد. درمواردي كه علائم گوارشي بصورت تاخيري (بافاصله
بيش از 6 ساعت ازمصرف قارچ) رخ دهد اين دسته از قارچ ها سميت به مرات ببيشتري دارند
وعلت اصلي نارسايي حاد كبدي ومرگ تعدادي ازهموطنانمان در سال هاي گذشته نيز همين مسئله
بوده است.



 



8-      انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميت ها، امكان درمان موفقيت
آميز را افزايش مي دهد وهرگونه تاخيردراين امرسبب افزايش احتمال شكست درمان وحتي مرگ
بيمارمي شود. بنابراين بامشاهده علايم ونشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري
در فردي با سابقه مصرف خوراكي قارچ، ازهرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيزنموده
و بيمار را دراسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.



 



9-     
درصورت امكان، نمونه باقيمانده قارچ مصرف شده توسط
بيمار را براي شناسايي و ارايه به كادرپزشكي، به همراه داشته باشيد.



 



 



  • گروه خبری : اخبار زیرسایت معاونت غذا و دارو
  • کد خبر : 31939
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تنظیم کننده خبر

مدیر سیستم

لیست اخبار
  • اطلاع رسانی
  • اخبار پر بازدید
06اردیبهشت

ضرورت حفظ زنجیره سرد با توجه به شرایط فصلی و احتمال قطعی برق

06اردیبهشت

جمع آوری و فراخوان فرآورده طبیعی پروکید پویا- گسترش میلاد فارمد

06اردیبهشت

جمع آوری و فراخوان فرآورده طبیعی کپسول فمی لاکت- زیست تخمیر

03اردیبهشت

قطعی برق و حفظ زنجیره سرد داروها

25فروردین

ریکال آمپول آمینوفیلین (آمینودیک) شرکت کاسپین تامین با سری ساخت283 و 284

25فروردین

موجودی قرص سی لاکس پلاس در جمعیت هلال احمر استان

25فروردین

ریکال آمپول آمینوفیلین (آمینودیک) شرکت کاسپین تامین

1دی

انواع انسولین های آنالوگ یا قلمی

29آبان

واکسن فلوگارد (یا واکسن آنفولانزای ایرانی)

5آبان

ریکال قرص ارگوتامین سی برندهای migrasyd , cofergo , migraliv

23آذر

در خصوص ثبت منبع (اخذ پروانه بهره برداري بهداشتي ) از طريق سامانه ttac

12تیر

عدم اخذ مجوز محصولات با نام تجاري دكتر بيز ( قهوه فوري با قارچ گانودرما و پودرسبوس برنج ) از سازمان غذا و دارو

11تیر

ثبت نام سازمانهای متقاضی اقلام حفاظت فردی در سامانه TTAC

23مهر

تشریح برنامه های گرامیداشت 24 مهر روز جهانی غذا

دانستنیهای معاونت غذا و دارو
گالری عکس
فرآورده های غیرمجاز و تقلبی و قاچاق
سامانه تبادل تجهیزات و ملزومات مصرفی
آدرس

خراسان جنوبی - شهرستان بیرجند- خیابان معلم - میدان مادر- معاونت غذا و دارو

کدپستی

۹۷۱۷۸۴۴۷۴3

تلفن

056-32395700

ایمیل

fdo@bums.ac.ir

دورنگار

056-32381107

لینک های معاونت

درباره معاونت
ارتباط با ما
همکاران معاونت
نقشه سایت
سازمان ملی استاندارد ایران
سازمان بیمه سلامت ایران
آرشیو اخبار
آرشیو اطلاعیه ها
درگاه ملی مجوزهای کشور
آزمایشگاههای همکار
مرکز اطلاعات دارویی ایران
سایت اداره کل تجهیزات پزشکی

لینک های دانشگاه

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 575
تعداد بازدید کل: 283931
آخرین به روزرسانی: 1404/02/17 13:40

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند می باشد.

پورتال نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم:

چاپ صفحه

ارسال مطلب به دوستان

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید