معاونت غذا و دارو
پيام معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند به مناسبت روز جهاني غذا 1396
پيام معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند به مناسبت روز جهاني غذا 1396

با پيشرفت دانش، صنعت و تكنولوژي نوين ، تغذيه انسان نيز دستخوش تغييراتي شده است . استفاده از غذاهاي فوري و پخت و پز با دستگاهها نظير مايكروويو و سرخ كن افزايش يافته است . همچنين با تغيير در نوع تغذيه و ذائقه مردم ، گرايش به غذاهاي سنتي كاهش يافته است و غذاهاي آماده يا به اصطلاح فست فود جايگزين آن شده است . محتويات غذاي آماده به گونه اي است كه مردم را در زياده روي به خوردن تشويق مي كند و خطر چاقي مفرط را افزايش مي دهد .
اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاءسلامت و توليد غذاي سالم نيازمند مشاركت بين بخشي تمام سازمان ها و ارگان هاي و بخش هاي متولي توليد، توزيع و نظارت در بخش دولتي و خصوصي مي باشد و چرخه اي است كه هر قسمت از آن دچار خدشه شود سلامت و ايمني غذا به مخاطره مي افتد. يا به عبارتي ايجاد جامعه سالم،پويا و بانشاط نيازمند همكاريهاي بين بخشي، همبستگي اجتماعي،تلاش و مشاركت آحاد جامعه خصوصاً سياستگذاران، برنامه ريزان، كارآفرينان و توليدكنندگان ميباشد و تحقق شعارهاي جهاني و ملي روز جهاني غذا،بدون شك با مشاركت و همدلي و همراهي تمامي صاحبان فرآيند امكانپذير خواهد شد.
در واقع روز جهاني غذا را ميتوان روز تداوم شكرگزاري از نعمت هاي بيكران الهي، يادآوري تعهدها و تكرار ميثاق ها و توجه همگان به ايمني و امنيت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه ناميد و نظر به اهميت اين موضوع يعني ايمني و سلامت، شاهد كاهش چشم گير بار بيماري هاي غير واگير باشيم.
امسال گراميداشت روز جهاني غذا از تاريخ 22 مهر ماه به مدت يك هفته از سوي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با شعار جهاني "تغيير آينده مهاجرت، سرمايه گذاري در امنيت غذايي و توسعه روستايي" و با موضوع ملي "اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاء سلامت" و محور كاهش مصرف نمك ، قند و چربي ، معرفي نشانگرهاي رنگي تغذيهاي، معرفي نشان ايمني و سلامت ، معرفي برچسب اصالت و سلامت كالا و مبارزه باقاچاق كالاهاي سلامت محور و با اجراي برنامه هاي مختلف برگزار مي گردد.
اينجانب ضمن تبريك اين روز به همه فعالان و دست اندركاران صنعت غذايي استان ، اميدواريم با تلاش و پشتكار و استفاده از همه ظرفيت ها گام هاي اساسي در مسير پيشرفت ايران اسلامي و كمك به توليد محصولات غذايي سالم ، مطمئن و در دسترس همگان برداشته شود.
پايان خبر/