مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو : مهندس زهره کامیار
تلفن: 05632395770

 

 

معرفی آزمایشگاه کنترل مواد غذا و دارو 

 

آزمایشگاه کنترل مواد غذایی،آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی در سال 1370 تأسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این مجموعه که توسط اداره کل آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو به عنوان آزمایشگاه سطح دو رتبه بندی گردیده اکنون در فضایی بالغ بر 600 متر مربع وبا بهره گیری از10 نفر ازمجربترین کارشناسان و متخصّصین رشته های تغذیه وعلوم صنایع غذایی،شیمی،میکروبیولوژی در 5 حوزه شامل: بخش شیمی،بخش میکروبیولوژی،سم شناسی و آنالیز دستگاهی و مدیریت کیفیت

وظیفه کنترل مواد اولیه مورد مصرف در صنایع غذایی وبهداشتی، موادغذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، مواد غذایی سطح عرضه، نمونه های وارداتی، صادراتی و قاچاق را بر اساس استانداردهای موجود عهده دارد.

 این آزمایشگاه قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی داده‌های آزمون رااز طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کار‌گیری رویه‌های حرفه‌ای مناسب و روش‌های استاندارد ملی و بین‌المللی و بر اساس الزامات استاندارد بین‌المللی ISO/IEC 17025را به مشتریان خود دارا می باشد.

آزمایشگاه کنترل  در راستای ارتقای کیفیت خدمات،  راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش معین نموده است.

1- توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت.

2- بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی  مدون شده طبق استاندارد  ISO/IEC 17025 و GLP

3- کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به مشتریان.

 4- ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از طریق برگزاری دوره ها و ماموریتهای اموزشی

5- ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای تولیدی و کارخانجات به منظورارتقا سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و برگزاری دوره های آموزشی مستمر.

6-ارتباط موثر با مراکز علمی ، پژوهشی به منظور ارتقاء کیفی نتایج آزمون ها وافزایش توان عملیاتی آزمایشگاه

رئوس فعالیتها و عملکرد مدیریت آزمایشگاه کنترل این معاونت تا کنون به شرح ذیل می باشد:

 

-          انجام آزمایشات کنترل کیفیت، ایمنی و سلامت فراورده های غذایی،آرایشی و بهداشتی

-          -برنامه ریزی بمنظور اجرای کامل برنامه عملیاتی تدوین شده سالیانه

-          استقرارو پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه مطابق با الزامات GLPو ایزو 17025

-          استقرار سامانه ی مدیریت اطلاعات ازمایشگاهLIMS  

-          تجهیز آزمایشگاه به دستگاه های پیشرفته ازقبیل hplc، Gc،اتمیک ابزوربشن

-  راه اندازی ازمونهای تخصصی در بخش انالیز دستگاهی و سم شناسی ( اندازه گیری نگهدارنده ها از قبیل سوربات و بنزوات و ناتامایسین در دوغ ، افلاتوکسین در غلات، هیستامین در تن ماهی ، کافیین در قهوه ، تعیین پرو فایل اسیدهای چرب و اندا زه گیری اسیدهای چرب ترانس در روغنها ،استرولهای گیاهی در لبنیات و .... انیدرید سولفورو- نیتریت و نیترات- هیدروکسی متیل فورفورال در عسل - باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیر)  

 -  اعتبار بخشی روشهای آزمون ، شرکت در مهارت آزمایی و مقایسات بین ازمایشگاهی

-  ارائه طرحها و مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مواد غذایی توسط متخصّصین آزمایشگاه

-  ارزیابی سالیانه به منظور تایید صلاحیت ازمایشگاههای واحدهای تولیدی بر اساس چک لیست LPRP

-  بررسی مدارک صدور پروانه ساخت و آموزش مسئولین فنی واحد های تولیدی